OMEGA3

o3

 URODA, ZDROWE SERCE I UMYSŁomega3

Omega 3 – zawiera 600 mg czystych, nieutlenionych kwasów tłuszczowych Omega-3, których poziom we krwi i organizmie zależy wyłącznie od ich spożycia. Tran omega-3 otrzymywany drogą ekstrakcji ma optymalny skład (DHA, EPA, DPA). Te szczególnie ważne dla zdrowia ludzi tłuszcze znajdują się głównie w rybach i owocach morza, soi, oleju lnianym, migdałach, orzechach włoskich. Nasz organizm potrzebuje 0megę-3 dla prawidłowego rozwoju mózgu, układu krążenia, układu nerwowego, hematopoezy, w celu ochrony przed utratą wzroku, „chorobami serca, udarem, demencją, chorobą Alzheimera czy Parkinsona. Dzieci z niedoborem Omega-3 mają problemy z uczeniem się i pamięcią (dysleksja), często również behawioralne (zespół ADHD). Omega-3 łagodzi depresję, zapobiega degeneracji plamki żółtej w oku, która jest częstą przyczyną ślepoty, ma działanie przeciwzapalne, obniża cholesterol i wzmacnia system immunologiczny.
Omega-3 przeciwdziała cukrzycy, niektórym nowotworom, alergii, chorobom skóry (egzema, łuszczyca). Kobiety w ciąży powinny regularnie spożywać Omegę-3 w celu zapewnienia prawidłowego rozwoju płodu oraz aby zapobiec depresji poporodowej i wahaniom nastroju.

Zapisz